Brand

Hoe betrouwbaar en herkenbaar is jouw merk?

Vertrouwen en autoriteit zijn de twee bouwstenen van succes in de digitale wereld. Voor een klant overgaat tot een aankoop of aanvraag moet hij of zij eerst de organisatie vertrouwen. Meer dan 80% van de consumenten bepaald aan de hand van de website van een organisatie of zij de partij vertrouwen of niet. Een consistente merkbeleving voor je website, apps en drukwerk is daarom essentieel!

Wat maakt een brand betrouwbaar?

Een organisatie met een duidelijk zichtbaar en uitgedragen merk, is betrouwbaarder dan een aanbieder die weinig aandacht besteed aan zijn goede naam. Je brand (logo, lettertypes, kleuren, tone-of-voice) moet aansluiten op de producten en diensten die je verkoopt. Als je luxe reizen verkoopt dan moet je brand klasse en exclusiviteit uitdragen. Wanneer je doelgroep een kleinere portemonnee heeft, moet je juist niet te 'duur' ogen. Wie spreek je aan, wat verwachten zij en hoe kun je dat het beste uiten? Naar die antwoorden gaan wij op zoek!

De juiste boodschap

Ons doel is om van je brand een autoriteit te maken waar men vertrouwen in heeft. Dit doe je door je merk te koppelen aan waarden en principes. Als jij jezelf presenteert als vooruitstrevend, innovatief en vernieuwend, zoals Apple dan gelooft de hele wereld dat je nieuwste uitvinding geniaal is! Je kunt je autoriteit verhogen door je eigen merk aan andere succesvolle merken of organisaties te koppelen. Als je bijvoorbeeld diensten geleverd hebt aan een grote organisatie of samenwerkt met de overheid dan geeft dat het gevoel dat je een meer betrouwbare aanbieder bent.

Hoe maak je een merk herkenbaar?

Je brand is de identiteit van je bedrijf of organisatie. Het is datgene wat je uitdraagt naar de buitenwereld en waar de rest van de bevolking je organisatie aan kan herkennen. Je brand is misschien wel het meeste waardevolle van je organisatie. Je wilt de positieve ervaringen, gevoelens en belevingen van je klanten koppelen aan je brand. Je noemt dit ook wel de ‘brand experience’. Als een bioscoop het biermerk Grolsch schenkt dan associeer jij dat met een leuke filmavond. Voor een brand wil je zoveel mogelijk van dit soort touchpoints creëren, waarbij mensen met je merk in aanraking komen.

Wij laten je klanten je merk voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Dat gaat veel verder dan alleen een mooi logo!