Studio Projectie - Responsive website

Responsive website

Een website die werkt op smartphones en tablets, ontdek het gemak en de noodzaak van een responsive website.

Is een responsive website noodzakelijk?


Vanaf begin 2016 geeft Google responsive websites steeds meer voorrang in de zoekresultaten. Is jouw website niet responsive, maar die van je concurrent wel? Dan is de kans groot dat de website van de concurrent beter vindbaar is.

Eind 2016 gebeurde er iets opmerkelijks. Voor het eerst in de geschiedenis was er meer mobiel internetverkeer dan desktop internetverkeer. Dat betekent dat potentiële klanten je site eerder bezoeken met een smartphone of tablet dan thuis achter de PC. De verwachting is dat deze trend gaat doorzetten en websites die werken op meerdere devices steeds belangrijker gaan worden. In vaktermen heet dit:  'Mobile first". Websites worden eerst ontworpen voor smartphones en tablets en daarna pas voor de grotere schermen.

Wat is een responsive website?


Responsive is een mooi woord, maar wat is een responsive website eigenlijk? Een responsive website is een website die zich aanpast aan het scherm van de gebruiker. De elementen van de website, zoals afbeeldingen, tekst en knoppen zijn schaalbaar. Hierdoor is een website te gebruiken op meer apparaten dan alleen een PC. Een goede responsive website werkt op praktisch iedere smartphone, tablet, PC en Mac.

Hoe weet ik of mijn website responsive is?


Google heeft een handige tool gemaakt, waarmee je kunt controleren of jouw website responsive is. Het enige dat je hoeft te doen is het adres (URL) van je website in te voeren en Google geeft je direct het antwoord!

 

Check jouw website!

Wij bouwen al onze websites responsive

Bekijk onze website in 3 verschillende formaten

Is jouw website net zo responsive?

Is jouw website net zo responsive?

Is jouw website net zo responsive?


Studio Projectie is een partij die ik heb leren kennen als degene die het stapje meer doet en gaat voor de beste oplossing.


~ Rob Westerik - Stichting Warmond Promotie

Hoe maken wij jouw website responsive?

Wij houden er vanaf de eerste schets rekening mee dat je website goed moet werken op verschillende devices. De verschillende soorten schermen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. We zorgen ervoor dat jouw boodschap ook op een kleiner scherm goed overkomt en het design zowel bij een heel groot of juist een heel klein scherm past. Ook denken wij na over de gebruiksvriendelijkheid van je website op smartphones en tablets. Past het menu wel op scherm, zijn de knoppen groot genoeg en is de tekst niet te lang? Pas als onze designers daar tevreden mee zijn, leveren wij de website op. 

Wat is een adaptive website?

Wil je een stapje verder gaan dan de responsive website? Dan kun je ook kiezen voor een adaptive website. Een adaptive website verandert niet alleen qua design, maar ook qua functionaliteit. Zo kun je gebruik maken van de tiltsensor van je smartphone of accessoires, zoals VR-brillen of camera's. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos. 

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Op werkdagen binnen 24 uur reactie
Gratis en persoonlijk advies
Geheel vrijblijvende offerte
Mooi en gebruiksvriendelijk webdesign
Altijd een responsive website

Zij werken met ons

AkzoNobel
Hogeschool Leiden
Travel Impressions
Theater Ins Blau
Inhouse Filming
NEM Group