Brand - Design - Experience

Het premium merk van AkzoNobel in een nieuw digitaal jasje

Uitdaging

AkzoNobel vroeg ons om haar premium merk SikkensVR in een nieuw internatonaal digitaal jasje te steken. Dat betekende een nieuwe website voor meer dan 30 landen over de hele wereld! 

Oplossing

  • Gloednieuw UX design
  • 100% op maat gemaakt CMS
  • Volledige digitale rebranding
  • Een nieuwe website in meer dan 30 talen
  • Automatische taal- en landdetectie
  • Hands-on support en workshops voor medewerkers

BRAND

Het vernieuwen van een corporate brand brengt unieke digitale uitdagingen met zich mee. Met onze digital first-expertise zorgen we ervoor dat de digitale merkbeleving perfect aansluit op de fysieke branduitingen, zoals folders, posters en meer. Door onze ideëen voor de website met andere ingeschakelde agencies uit te wisselen, bouwden we samen met AkzoNobel aan een consistent en modern merk. "Creating Together!"

DESIGN

Grote projecten zijn niet binnen een dag klaar. Daarom maakten wij een webdesign dat aangepast kan worden voor de invulling van campagnes, producten en landen. Hierbij werd de originele hoofdnavigatie van meer dan veertien oorspronkelijke kopjes teruggebracht naar 6 hoofdcategorieën. Voor de invulling van de websites hebben we flexibele templates ontworpen die eenvoudig uitgebreid, aangepast en aangevuld kunnen worden.

EXPERIENCE

De SikkensVR-website heeft als doel om de gebruiker snel en gemakkelijk van informatie te voorzien. Handige shortcuts voor diverse tools voor de bodyshops worden gecombineerd met overzichtelijke landingpagina's voor nieuwkomers. Aanvullende effecten, zoals een interactief stukje metallic op de homepage en het toepassen van diverse filmpjes, maken het geheel af.

We want our ‘Creating Together’ message to be seen, heard and felt throughout the market, and an effective website is vital to achieving this.

Tsjip Boersma - AkzoNobel N.V.

En daarna?

Het bouwen van de nieuwe internationale en veelzijdige website voor Akzo Nobel was nog maar het begin. Inmiddels hebben we meer dan 20 AkzoNobel-medewerkers van alle uithoeken van de wereld wegwijs gemaakt het systeem. Bovendien helpen we hen met het inrichten en opzetten van nieuwe (online) marketingcampagnes, het ontwerpen van landingpagina's voor nieuwe producten en het maken van inschrijfformulieren voor evenementen.

Geinspireerd door deze case?

Vertel ons meer over je project en vraag vrijblijvend advies. Ontdek hoe wij ontwerpen, ontwikkelen en ontzorgen.