Studio Projectie - Inhouse Filming

Inhouse Filming

Studio Projectie stond aan de wieg van wellicht het beste idee uit Leiden sinds de Zeeatlas.

Een nieuw jasje


Studio Projectie is sinds 2012 verantwoordelijk voor de online infrastructuur van Inhouse Filming en de implementatie van de corporate website en applicaties. In 2016 was het tijd om de door AWWWARDS genomineerde website te vervangen met een nieuw net zo gedurfd concept.


Inhouse Filming stelde geheel toepasselijk een 'in-house' team samen van marketeers, designers en animators. Het was aan Studio Projectie de taak om met dit team samen te werken om tot nieuwe producten en inzichten te komen. Onder leiding van Renee Olde Monnikhof werd een nieuwe huisstijl uitgewerkt die wij samen digitaal tot leven hebben gebracht.

3... 2... 1... Action!


De naam verklapt het al een beetje. De website van Inhouse Filming maakt op alle mogelijke manieren gebruik van film. Zo kan de website niet alleen gebruikt worden als corporate website voor de organisatie, maar is het tegelijkertijd een krachtige marketing tool voor de sales medewerkers die de portfolio en mogelijkheden van Inhouse Filming willen laten zien. De unieke one-pager heeft de uitstraling die je van een corporate website mag verwachten en de creativiteit en speelsheid die bij een innovatieve internet onderneming past. Het concept team van Inhouse Filming maakte een verbluffend design dat we samen hebben verfijnd.

Niets is onmogelijk


De website van Inhouse Filming moest niet alleen voorzien worden van video's, maar ook een uitgebreide animatie dat het concept uitbeeld. Discussies tot in de late uurtjes over vliegende koffers waren nodig om de implementatie zo secuur mogelijk uit te voeren. Bij webanimaties draait alles om de details en timing.

Na een paar lange dagen animeren en coderen was het tijd voor de grote test. Toen belde een marketingmedewerker van InhouseFilming op: "Ik wil eigenlijk ook met de pijltjestoetsen de slides kunnen besturen" en dat kan nu ook.

Wij bouwen al onze websites responsive

Ga naar Inhouse Filming

Ga naar Inhouse Filming

Ga naar Inhouse Filming


Ons concept team had voor ons een simpele en intuïtieve website bedacht. Volgens ons designteam moest het op het gebied van design en techniek echter wel vooruitstrevend zijn.

We vroegen het bouwteam Studio Projectie dus om iets te doen wat ze nog niet eerder hadden gedaan. Dat betekent creatief combineren van kennis die je al hebt én nieuwe kennis vergaren. Studio Projectie is als bouwer deze uitdaging vol overgave aangegaan en ze hebben goed werk geleverd.


~ Sam van Bochove, Inhouse Filming

Van front-end tot back-end

Wij ontwikkelden bovendien de volledige online infrastructuur

Veilig uploaden


De video-conversie werd in 2012 afgehandeld door een server (NAS) die dag in dag uit stond te rekenen in het kantoor van Inhouse Filming in Leiden. In de praktijk betekende dat op den duur wekelijks nieuwe harde schijven aanschaffen en in de weekenden back-ups maken om al het filmmateriaal op te slaan. Om dit voor zowel klanten als Inhouse Filming gebruiksvriendelijker te maken is de infrastructuur naar Cloud servers verplaatst.

Klanten kunnen in de nieuwe klanten portaal applicatie het filmmateriaal aanbieden aan Inhouse Filming zonder tussenkomst van andere diensten en zelfs vanaf een smartphone of tablet. Altijd veilig verstuurd langs een HTTPS-protocol naar een dichtgetimmerde server, zodat gevoelige informatie en vooraf opgenomen persberichten niet onderschept kunnen worden. De editors kunnen na het bewerken van de filmbeelden in dezelfde omgeving het eindproduct aanbieden aan de klanten.

Bekijk de showreel van Inhouse Filming voor een impressie van alle organisaties, bedrijven en overheden die gebruik maken van deze innovatieve dienst. 

Wall of Film


Om het grote aantal gemonteerde en geconverteerde filmpjes te voorzien van een waardige showcase is in 2016 de zogenaamde "Wall of Film" ontwikkeld. Een interactieve digitale film-muur met voorbeeldfilmpjes voor iedereen die aan de slag wil met Inhouse Filming.


Gedurende het proces was veel overleg met de designers en dat ging soms over de kleinste details. Dit waren momenten dat Studio Projectie geen focus verloor en geordend de puntjes op de i  heeft gezet.

Inmiddels is de 1.0 versie van de website af, maar er zijn alweer ideeën voor een 2.0 versie. Ook in dit proces is het fijn dat Studio Projectie proactief meedenkt, en juist wakker wordt als ze zich in het onbekende mogen begeven. Volgens mij is dit de essentie van hun vakgebied. Nooit iets reproduceren, altijd op zoek naar een probleem oplossen en iets ervan maken wat nog niet bestaat.

 

Wij zijn blij met onze technische partner en natuurlijk met het geweldige eindresultaat.


~ Sam van Bochove, Inhouse Filming

Het resultaat

Het concept van Inhouse Filming is eenvoudig, maar briljant. Wie zich aanmeldt op de website krijgt een koffer met een camera, microfoon, handleiding en andere benodigdheden om een professionele bedrijfsfilm of promotiefilm op te nemen. Als de beelden geschoten zijn met de aanwijzingen uit de koffer, dan kunnen ze aangeboden worden aan de editors van Inhouse Filming. Zij kunnen zelfs de meest ruwe beelden omtoveren tot een representatieve film. De kosten zijn laag en het resultaat is verbluffend. Geen wonder dat naast kleine ondernemers ook grote organisaties, zoals Eneco, Stork en Ikea gebruik maken van deze unieke dienst.

 
Door een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen leggen we de lat met Inhouse Filming steeds een stukje hoger. Zo zijn zij verzekerd van de nieuwste technieken en kunnen wij ons verdiepen in nieuwe mogelijkheden.

Meer projecten met een internationaal karakter

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Op werkdagen binnen 24 uur reactie
Gratis en persoonlijk advies
Geheel vrijblijvende offerte
Mooi en gebruiksvriendelijk webdesign
Altijd een responsive website

Zij werken met ons

AkzoNobel
Hogeschool Leiden
Travel Impressions
Theater Ins Blau
Inhouse Filming
NEM Group