BRAND - DESIGN - EXPERIENCE

Dutch Design geeft de Amerikanen toegang tot specialistische hulpverlening

Uitdaging

De Carcinoid Cancer Foundation voorziet het Amerikaanse publiek van belangrijke informatie en voorlichting over de behandelingen van tumoren. De organisatie had de oude website 'gekregen' van een farmaceut, maar was daar alles behalve tevreden mee. Samen met de CCF zochten wij naar een antwoord op de vraag: "Hoe maak je medische informatie toegankelijk voor iedereen?"

Oplossing

  • Maatwerk WordPress-website
  • Google Maps-implementatie op maat
  • Overnemen van de content van de bestaande website
  • Zorgeloze hostingmigratie
  • Hands-on support
  • Internationale communicatie en werken op afstand

BRAND

De website die aan het begin van dit project aantroffen had geen eigen identiteit. De Carcinoid Cancer Foundation had echter wel een goed idee van haar eigen missie, visie en waarden. Dus gingen we samen met hen aan de slag om hier de juiste visuele elementen bij te zoeken. Frisse en verrassende kleuren werden gecombineerd met typisch Amerikaanse stockphoto's voor de juiste sfeer op de website.  

DESIGN

Bij het ontwerpen van de website stond de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid centraal. Dit is met name terug te vinden in de kaart. Die heeft veel gedetailleerde functies gekregen. Zo kan de klant sorteren op afstand, zodat snel duidelijk wordt welke behandeling het dichtst bij is. Ook zijn er iconen met een helder contrast. Deze dingen maken een groot verschil in toegankelijkheid. De rest van de pagina's heeft een fijne, strakke en overzichtelijke lay-out gekregen.

EXPERIENCE

Voor de beleving van deze website hebben we er vooral op gelet dat het totaalplaatje klopt. Je kunt gemakkelijk en snel de belangrijkste informatie vinden en de website, inclusief de kaart, is altijd binnen 3 seconden geladen. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan het gebruik van de kaart op verschillende mobiele apparaten. Zelfs wanneer je je locatiegegevens liever niet deelt of je GPS uitzet, is de kaart volledig functioneel. Zo voldoen we niet alleen aan de technische eisen, maar respecteren we ook de privacy van de gebruikers. 

Een internationaal project?

Wij spreken vloeiend Engels, werken graag op afstand en vinden het niet erg om soms eerder of later ons bed uit te komen!