BRAND - DESIGN - EXPERIENCE

Dimsum Reizen: een klassiek David en Goliath-verhaal

Uitdaging

Dimsum Reizen bedient een specifieke markt in de competitieve reisbranch en organiseert reizen op maat naar Azië en het Midden-Oosten. Studio Projectie is inmiddels al meer dan 8 jaar de technische partner van Dimsum Reizen. Onze missie: DimSum online laten opvallen in de reiswereld. David tegen Goliath!

Oplossing

  • Communicatiestrategie en -advies
  • Een responsive website op maat, die continu in ontwikkeling is
  • Een geïntegreerd boeking- en offerteproces
  • Hands-on online marketingondersteuning
  • Innovatie en ontwikkeling
  • Rapportages en inzichten in resultaten

BRAND

Dimsum Reizen is een gevestigd merk, en daar moeten we extra voorzichtig mee zijn. Om te voorkomen dat de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van Dimsum verloren gaan, hebben we het merk de afgelopen jaren niet aangepast, maar aangevuld. De herkenbare rode kleur is intact gebleven net, als het originele logo. Daarbij hebben we samen met Dimsum de missende bouwstenen bij elkaar gezocht om het merk een steviger fundament te geven. De unique selling points zijn uitgedacht, en er zijn ondersteunende visuals, zoals iconen en illustraties, ontworpen. Op deze manier is Dimsum trendy gebleven zonder een complete make-over of verlies van naamsbekendheid! 

DESIGN

Het design van Dimsum Reizen heeft de afgelopen jaren veel vernieuwingen ondergaan. Aangezien het een grote website is die constant in ontwikkeling is en nooit 'af' raakt, zetten we al jaren met veel succes de SCRUM-methode in voor de doorontwikkeling. Per designsprint bekijken we welke onderdelen van de website aan vernieuwing toe zijn of waar de meeste winst te behalen valt. Hierdoor weten we zeker dat iedere euro die Dimsum in de website stopt met rente terugverdiend wordt. We geven Dimsum aanwijzingen zodat zij zelf wijzigingen kunnen doorvoeren, zoals het op de juiste manier framen van foto's. Zo zorgen we er samen voor dat de site mooi en effectief blijft.

EXPERIENCE

De beleving van een reiswebsite moet top zijn. De homepage van Dimsum Reizen is bijvoorbeeld zo gestructureerd dat de bezoeker continu gemotiveerd wordt om verder te scrollen en meer te ontdekken.We zorgen er niet alleen voor dat het surfen fijn is, maar ook dat het boeken van reizen verloopt: het is natuurlijk ontzettend zonde als een bezoeker afhaakt in het boekingsproces, nadat de website-ervaring ze overtuigd heeft om een reis te boeken. Met een doeltreffend formulier dat is opgebouwd uit heldere stappen, en dat compatibel is met PC, mobiel én tablet, is het offerteproces zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk ingericht. Aan de achterkant rolt er voor de Dimsum Reisagent zelfs een kant-en-klaar offertedocument uit!

De dames en heren van Projectie hebben zich fantastisch ingezet om van onze sites een ware beleving te maken. We kregen tijdens het proces meer het gevoel meer een partner te zijn dan een klant.

Christel van Bree, Dimsum Reizen

Wat heeft het opgeleverd?

De samenwerking tussen Dimsum Reizen en Studio Projectie heeft geresulteerd in een goed lopende website. Al drie jaar op rij is er een stijging van het aantal boekingen via de website. Dat heeft de organisatie de mogelijkheid gegeven om verder te groeien en steeds meer bijzondere reizen aan te bieden. Dimsum Reizen is inmiddels ook in Duitsland actief met dezelfde succesformule. 

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner die je een voorsprong geeft op de competitie?