Studio Projectie - Dimsum Reizen

Dim-Sum Reizen

Dim-Sum Reizen moest technologisch met zijn tijd mee en de concurrentie voor blijven.

Race tegen de klok


Dim-Sum Reizen had een prima website, maar in de zeer competitieve reisbranche is het moeilijk om je als gespecialiseerde aanbieder staande te houden tussen de prijsstunters en grote organisaties. Door de komst van iPad's, smartphones en andere nieuwe devices moest de oude website moest vervangen worden met een nieuwe responsive website.

De belangrijkste prioriteit was dat klanten de website konden bezoeken met een smartphone en tablet. De door Studio Projectie bedachte oplossing was dan ook niet een compleet nieuwe website, maar een redesign van de front-end en het vereenvoudigen van de structuur van de website. Het CMS werd hergebruikt en verbeterd waar nodig. Om het boekingsseizoen te halen was er echter geen tijd voor een lang schets, ontwerp en testproces voor de front-end. Het antwoord op deze uitdaging was dan ook de projectmethode SCRUM, waarbij het ontwerp en de implementatie vrijwel gelijktijdig plaatsvinden en er tijdens het project door de opdrachtgever bijgestuurd kan worden.

Helder gestructureerd


De website van Dim-Sum Reizen bestaat uit tal van bestemmingen, reizen en extra informatie. Door alle bestemmingen op dezelfde manier te structureren en bezoekers van de website te activeren om andere reizen uit te proberen met slimme verwijzingen, is gemakkelijk te vinden wat je zoekt. Na feedback van de bezoekers heeft de algemene homepage een make-over gekregen die Dim-Sum Reizen extra mogelijkheden geeft om de USP's (unique selling points) en de belangrijkste categorieën extra naar voren te brengen.

 

Blokkendoos


Met het veelzijdige CMS is de website eenvoudig aanpasbaar. Banners, widgets, thema’s en extra reisinformatie kunnen als bouwblokken toegevoegd worden aan de website. Ieder onderdeel is geoptimaliseerd voor smartphone, tablet, Mac en PC. Kortom, een digitale blokkendoos.

33+ websites in 1


Dim-Sum Reizen heeft voor iedere bestemming een volledig geïntegreerde website met unieke inhoud en een aantal gedeelde pagina’s die voor iedere bestemming hetzelfde zijn. Zo heeft de organisatie de vrijheid om per land andere content aan te bieden en algemene informatie, zoals contactgegevens, het boekingsproces en reisvoorwaarden hoeven slechts op een plek bijgewerkt te worden. Dat scheelt tijd, kosten en voorkomt fouten in de algemene informatie.

 

Gebruiksvriendelijk en goed vindbaar


De nieuwe responsive website van Dim-Sum Reizen is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook effectief. Dankzij optimalisaties op snelheid, vindbaarheid en inhoud verschijnt de website zeer hoog in de zoekresultaten, ondanks het grote aantal concurrerende reizensites. Met Google Analytics en bijbehorende remarketing tags worden de bezoekersaantallen nauwlettend in de gaten gehouden, zodat de organisatie kostbare Adwords alleen hoeft in te zetten als het écht nodig is.

Wij bouwen al onze websites responsive

Ga naar Dim-Sum Reizen

Ga naar Dim-Sum Reizen

Ga naar Dim-Sum Reizen


De jongens van Projectie hebben zich fantastisch ingezet om van onze drie sites een ware beleving te maken. We kregen gedurende het proces het gevoel meer een soort partner te zijn geworden dan een klant.


~ Christel van Bree Dim-Sum Reizen

Het resultaat

De nieuwe responsive website heeft voorkomen dat Dim-Sum Reizen door de concurrentie is ingehaald en het aantal offerteaanvragen tijdens het eerste volgende boekingsseizoen zelfs met 60% laten stijgen. We werken nog steeds nauw samen met Dim-Sum Reizen om zowel de Nederlandse als Duitse website steeds beter en daadkrachtiger te maken.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de website van Dim-Sum Reizen door de ANVR zelfs wordt ingezet als cursusmateriaal...

Bekijk ook hoe je lokale bezienswaardigheden en attracties digitaal op de kaart kunt zetten:

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Op werkdagen binnen 24 uur reactie
Gratis en persoonlijk advies
Geheel vrijblijvende offerte
Mooi en gebruiksvriendelijk webdesign
Altijd een responsive website

Zij werken met ons

AkzoNobel
Hogeschool Leiden
Travel Impressions
Theater Ins Blau
Inhouse Filming
NEM Group