Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is het?

SEO staat voor zoekmachine-optimalisatie (search engine optimization). Mensen zoeken informatie online met zoekmachines, zoals Google of Bing. Per seconde worden er gemiddeld 50.000 zoekopdrachten uitgevoerd. Dat zijn veel mensen met veel vragen! In Europa gebruiken 97% van de mensen Google als zoekmachine. Genoeg redenen om met jouw website hoog in Google’s zoekresultaten te willen verschijnen. SEO gebruik je om de relevantie en populariteit van jouw webpagina’s te beïnvloeden.


Hoe werkt het?

Een zoekmachine heeft twee functies: een index maken van het internet én gebruikers een lijst van websites geven die aansluit bij hun zoekopdracht. Stel, je zoekt op Google op “digital agency”, dan gebeuren er twee dingen. Eerst koppelt Google die term aan alle webpagina’s uit haar index die daarmee te maken hebben. Vervolgens wordt die lijst van pagina’s gerangschikt op populariteit en relevantie. Binnen miliseconden heb jij een lijst voor je neus, met als nummer één het beste antwoord op jouw vraag!


Wil jij dat jouw pagina bovenaan staat? Dan is het zaak om jouw website te optimaliseren! Hierbij bedoelen we de teksten, de beelden, technische elementen en meer. Door hier aandacht aan te besteden, wordt jouw pagina een beter antwoord op de zoekopdracht. Zo stijg je in de lijst.


Wat is de meerwaarde ervan?

Je doet het zelf ongetwijfeld ook: de meeste mensen kijken alleen naar de bovenste zoekresultaten in Google. Ter vergelijking: het eerste resultaat krijgt zo’n 33% van de bezoekers op z’n pagina, terwijl nummer 6 maar 2% van de bezoekers ontvangt! Hoger in de resultaten staan betekent dus: meer bezoekers op jouw website. Om die reden is het belangrijk om SEO te gebruiken. Als je dat goed aanpakt, ben je goed vindbaar op het web en zal jouw doelgroep sneller bij jou uitkomen!


Wat is de meerwaarde van Studio Projectie?

Studio Projectie heeft meer dan 16 jaar ervaring als internetbureau. Wij hebben de opkomst van zoekmachines vanaf het begin meegemaakt en weten als geen ander wat er nodig is om een website goed vindbaar te maken. Tijdens het ontwikkelen van jouw website houden wij hier natuurlijk al rekening mee! Naast onze eigen expertise beschikken wij over een breed netwerk van specialisten op het gebied van zoekmachine-marketing.-

Met onze mix aan diensten kunnen we iedere grote en kleine digitale uitdaging realiseren

Telefoonstoring

Op dit moment zijn wij door een telefoonstoring telefonisch even niet bereikbaar. Je kunt ons bereiken via info@projectie.com en support@projectie.com. Onze excuses voor het ongemak.

Neem contact op