BRAND - DESIGN - EXPERIENCE

Design dat toegankelijk is voor iedereen

Uitdaging

Sociaal Wijkteam Leiden helpt de inwoners van Leiden de hulp te vinden die zij nodig hebben. De organisatie had echter geen eigen website en was alleen te vinden via de website van de gemeente. Een goed vindbare website is dus nodig. De grootste uitdaging ligt bij dit project bij de doelgroep: dit kan iedereen zijn, ook mensen met een beperking. Om de website daar geschikt voor te maken hebben wij de koppen bij elkaar gestoken.

Oplossing

  • Gemakkelijk leesbare teksten
  • Een op maat gemaakte postcode zoeker
  • Goed contrast en een fijn lettertype
  • Een subtiele toepassing van de rode huisstijlkleur om de leesbaarheid te optimaliseren
  • Een volledig aanpasbaar CMS systeem
  • Een maatwerk WordPress Premium website

BRAND

De huisstijl van Sociaal Wijkteam Leiden is lekker minimalistisch: blauw met rood. De uitdaging lag bij de rode kleur, welke lastiger kan zijn qua contrast. Door de subtiele toepassing van deze kleur in iconen en lijnen komt de huisstijl goed over maar blijft alles leesbaar en rustig. De iconen zijn ook met zorg uitgezocht: ze zijn simpel en goed te begrijpen. Daarnaast hebben we ze ook extra groot afgebeeld voor de doelgroep. Verder zijn alle teksten op een witte achtergrond geplaatst om het contrast optimaal te maken. Dit verhoogt de leesbaarheid: iets dat erg belangrijk was bij dit project.

DESIGN

Gebruiksvriendelijkheid is in het hele ontwerp belangrijk. We hebben de kleurstellingen aangepast voor verschillende types kleurenblindheid door de knoppen een lichtblauwe kleur te geven welke altijd opvallend is tussen de andere kleuren - zelfs in grijstinten. Daarnaast is het gekozen lettertype gekozen om de gemakkelijke leesbaarheid. Het lettertype is misschien niet spannend en uniek, maar wel prettig voor de bezoekers van de website. Met deze denkwijze zijn wij door de website gegaan en zo hebben wij gezorgd dat het geschikt is voor iedereen en ieder scherm.

EXPERIENCE

Voor de beleving van deze website hebben we er vooral op gelet dat het totaalplaatje klopt. Zo kan de bezoeker gemakkelijk en snel de belangrijkste informatie vinden. Mocht er iemand snel hulp nodig hebben, dan zijn er diverse mogelijkheden over de gehele website om dit te doen. Daarnaast hebben we op diverse pagina's extra knoppen toegevoegd naar andere pagina's, om gebruikers te helpen navigeren. Het draait bij deze website allemaal om het gemak van de gebruiker. 

Is gebruiksvriendelijkheid jouw prioriteit?

Wij zorgen ervoor dat jouw digitale uitspatting geschikt is voor elke doelgroep en ieder scherm!

Telefoonstoring

Op dit moment zijn wij door een telefoonstoring telefonisch even niet bereikbaar. Je kunt ons bereiken via info@projectie.com en support@projectie.com. Onze excuses voor het ongemak.

Neem contact op